We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Vagabondhj​ä​rta

by Olov Antonsson

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    80 SEK  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Vinyl (LP) version of Olov Antonsson - Vagabondhjärta.
  First press printed in a total of 500 copies, 180g vinyl.
  Comes with direct digital download (on release date). Price includes Swedish VAT.

  Includes unlimited streaming of Vagabondhjärta via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 10 days

    199 SEK or more 

   

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Rädd sen 85 03:46
9.
Nuförtiden 03:00
10.
11.

about

Vagabondhjärta är namnet på Umeåbon Olov Antonssons nya album, som följer upp 2016 års hyllade debut ”Nere och ute i AC län”.

Det storslaget orkestrerade, souliga popsoundet, som ekar av 1960-talsgrupper som Beach Boys och The Zombies, gammal soul från Motwon och Stax och senare indiepop som Belle and Sebastian och Jens Lekman känns igen från debuten. På Vagabondhjärta finns också ett stråk av visa och mjuka 1970-talstoner med stråkar, tvärflöjt och vacker körsång av bland annat Frida Johansson (Säkert, Kraja, Barnet).

Titelspåret och skivan i stort handlar om att känna sig vilsen och rotlös i 30-årsåldern, men också om att lära sig leva med sig själv i ungdomens sista skälvande år.

– "Förra skivan handlade nästan bara om olika platser som betytt mycket för mig, platser i Västerbotten. På ”Vagabondhjärta” skiver jag om att vara på drift i livet, att känna sig vilsen, men också om att försöka lära sig komma överens med sitt eget hjärta i vuxen ålder."

Naturen och årstiderna är tydligt närvarande. Somrar från förr som etsat sig fast. Junivinden, älven, björkarna. Det finns också ett vemodigt anslag som löper över hela skivan, ett vagt tema av uppbrott och krossade hjärtan anas i nästan alla spår. Samtidigt är musiken färgstark och livfull. Vi kastas mellan Leonard Cohen-ballader, romantisk crooner-pop och stråkuppbackad indiedisco. I ett av skivans mest tongivande spår, den orgeldrivna balladen “Slutspel i ungdomen”, sjunger Olov duett med sångerskan och artisten Amanda Runestam från Göteborg. En duett av klassiskt snitt som exploderar i en storslagen refräng.

credits

released September 20, 2019

license

all rights reserved

tags

about

Gaphals Sweden

Gaphals is a Swedish label with focus on Swedish music. We work with everything we finds intressting on our surronding.

Order physical releases from freighttrain.se

contact / help

Contact Gaphals

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Vagabondhjärta, you may also like: